ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. (Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας) από την ίδρυσή της, στις 17 Οκτωβρίου του 1974, έπαιξε σημαντικό ρóλο στην διαμόρφωση της κοινωνικής, ιδεολογικής και πολιτικής εξέλιξης της Νέας Δημοκρατίας.

Σήμερα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες, αν όχι τη μεγαλύτερη, οργανωμένη και συγκροτημένη νεολαία στη χώρα μας. Με εγγεγραμμένους πάνω από 35.000 νέους και νέες, πρωτοπορεί σε μαζικότητα και δράσεις σε όλη την Ελλάδα, αναπτύσσοντας παράλληλα πρωτοβουλίες με τους έλληνες και τις ελληνίδες που ζουν και σπουδάζουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. είναι η φοιτητική και σπουδαστική παράταξη της ΟΝΝΕΔ. Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες μας εμπιστεύονται κάθε χρόνο στις εκλογές που λαμβάνουν χώρα στα τριτοβάθμια ιδρύματα. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ παραμένει αναμφισβήτητα πρώτη δύναμη από το 1987 έως σήμερα.

Σκοποί μας είναι η διάδοση των αρχών της δημοκρατίας και του φιλελευθερισμού στους νέους, διαμορφώνοντας μια δίκαια και ανοιχτή κοινωνία, με ίσες ευκαιρίες γι όλους, βασισμένη στον ελεύθερο ανταγωνισμό και την κοινωνική δικαιοσύνη. Ενθαρρύνοντας τους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τα κοινά και την πολιτική, χωρίς αποκλεισμούς, προάγουμε το μοντέλο της κοινωνίας των πολιτών και της συμμετοχικότητας.

Εκφράζοντας γνήσιο νεανικό λόγο ενισχύουμε τον πολιτικό μας φορέα, φέρνοντας τον κοντά στους νέους και τις ανάγκες τους. Μέσα από την συνεχή δράση, μας δίνεται η δυνατότητα της ανάδειξης νέων στελεχών, με εμπειρία, ολοκληρωμένες θέσεις και πολιτική πρόταση.

Με σεβασμό στην ιστορία, τον πολιτισμό και την πνευματική μας κληρονομιά και εφόδια την γνώση, τη νέες τεχνολογίες και τις ιδέες μας, βαδίζουμε στην νέα παγκόσμια πραγματικότητα που ξεδιπλώνεται μπροστά μας.

Πιστεύουμε στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, στην «δύναμη» εκείνη που θα εγγυάται την παγκόσμια ειρήνη, θα ενώνει τους λαούς της, θα εργάζεται για το μέλλον των πολιτών και των παιδιών τους. Δεν οραματιζόμαστε μια «απρόσωπη υπερδύναμη», αλλά μία Eυρώπη που θα συνθέτει δημιουργικά τις ιδιαιτερότητες των λαών, αναδεικνύοντας τη διαφορετικότητα και την πολυμορφία και ταυτόχρονα ισχυροποιώντας τα κράτη μέλη της.

Την πίστη μας στο ευρωπαϊκό όραμα κάνουμε πράξη με την αδιάλειπτη και δυναμική παρουσία μας στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια φόρα νεολαίας, με επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια.

Πιστεύουμε στους νέους ανθρώπους και στις δυνατότητες τους.
katastatiko