30/4/15

Ψήφισμα της ΟΝΝΕΔ Παλαιού Φαλήρου για τα αποθεματικά του Δήμου

Posted on 23:27 by Admin Blogger


Η ΟΝΝΕΔ Παλαιού Φαλήρου μετά την αναπάντεχη δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ουσιαστικά στίβει οικονομικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεσμεύοντας τα αποθεματικά των Δήμων και των Περιφερειών όλης της χώρας, κατέθεσε το παρακάτω ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο:

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 
30/04/2015
                                                                                             
                                                                                Προς : 1) Δήμαρχο Παλαιού Φαληρού
                                                                                                      2) Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου




Παρακολουθούμε με έντονη ανησυχία τις τελευταίες εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινή μας ζωή τόσο στο Δήμο μας όσο και συνολικά στη χώρα.

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 41/20.4.2015), η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεσμεύει  τα αποθεματικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού τα κρατικά ταμεία έχουν στερεύσει.

Για το λόγο αυτό ζητούμε από το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο: 

1. Την άμεση ενημέρωση όλων των δημοτών του Παλαιού Φαλήρου για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Ο Δήμος μας, ένας από τους πιο νοικοκυρεμένους Δήμους στην Ελλάδα, κινδυνεύει να χάσει ένα τεράστιο αποθεματικό 7 εκατομμυρίων ευρώ ενώ σε περίπτωση υλοποίησης της ΠΝΠ να έχουμε άμεσες επιπτώσεις όπως:

- Κατακόρυφη Αύξηση των Δημοτικών Τελών,

- Κλείσιμο Δημοτικών Οργανισμών

- Υπολειτουργία Δομών του Δήμου

- Εξαφάνιση κάθε αναπτυξιακής προοπτικής και έργων για τους δημότες


2. Την έκδοση Ψηφίσματος  από το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να δηλωθεί η αντίθεση του Δήμου στην επιχειρούμενη γενική διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  

Δηλώνουμε ότι θα υποστηρίξουμε  κάθε κίνηση και προσπάθεια του Δήμου για τη μη εφαρμογή της ΠΝΠ. Είναι αδιανόητο οι θυσίες και τα χρήματα των δημοτών να θυσιαστούν λόγω της ανεπάρκειας του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης.