15/10/16

Δελτίο Τύπου της ΟΝΝΕΔ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ σχετικά με την διακοπή χρηματοδότησης των δομών φτώχειας

Posted on 15:14 by Admin Blogger

   

  Δελτίο Τύπου


Π. Φάληρο, Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016




Με έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η αναπληρώτρια Υπουργός κα Φωτίου, ανακοίνωσε ότι από 01/11/2016 διακόπτεται η χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών αντιμετώπισης της φτώχειας. Ο λόγος της μη χρηματοδότησης σύμφωνα με την κα Φωτίου είναι η ένταξη στα περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020. Η ανικανότητα και η αβελτηρία του αρμόδιου υπουργείου δυστυχώς έχει αφήσει ανένταχτες τις κοινωνικές δομές σε πρόγραμμα μετά το τέλος Οκτωβρίου.


Συγκεκριμένα ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου έχει μείνει εκτός προγραμμάτων ΕΣΠΑ με αποτέλεσμα τη διακοπή της λειτουργίας των δομών αυτών, οι οποίες εξυπηρετούν περισσότερους από 1.200 συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη και απασχολούν 13 εργαζόμενους, οι οποίοι εφεξής θα είναι άνεργοι.

Είναι αδιανόητη η προχειρότητα και η αναλγησία με την οποία αντιμετωπίζει η κα Φωτίου ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα. Η απουσία κατ' ουσίαν σχεδιασμού κυριολεκτικά καταστρέφει τη λειτουργία των δομών αυτών, αδιαφορώντας με τον πιο προκλητικό τρόπο για χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν ουσιαστική και άμεση ανάγκη. Περαιτέρω, οι εργαζόμενοι των συγκεκριμένων δομών που δουλεύουν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες και θα ενταχθούν στους χιλιάδες ανέργους της κοινωνίας μας.

Καλούμε την κα Φωτίου να αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα το συγκεκριμένο ζήτημα ώστε να επιλυθεί άμεσα και να βγάλει από το αδιέξοδο της αβεβαιότητας, τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας.


Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χυδαιότητα από το να περιφέρεσαι ως αυτοανακηρυγμένος ανθρωπιστής, τη στιγμή που συνειδητά αποδομείς το κράτος πρόνοιας.